30/12-08

Klockan är  11.11 & jag tror inte att jag har gått upp så här tidigt någon gång under lovet, men någon gång måste bli den första. Ska gå & packa för att åka till Jenny snart. Har inte vait med henne på evigheter, men nu är det äntligen dags. & det kommer bli kanon kul. Vi ska gå på stan & kolla efter nyårs-kläder idag, & sen ska vi med Eva(Jennys mamma) & köpa mat vi ska ha med oss på nyår. Sen ska vi frossa i oss godis i massor.

Imorgon är det nyår, jag & Jenny ska till Enköping till min vän Dan. Han ska ha nyårs-fest där med ungefär 38 stycken gäster. Man kan ju säga att jag längtar!

Men nu ska jag ta & göra mig i ordning för att åka till Jenny.

Hej då puss&kram


29/12-08


Pratade med Jenny idag, oj det kändes härligt att höra hennes röst igen!

26/12-08

Hej!
Klockan är alldeles för mycket igen, men det går som det går när man vrider om dygnet.  Idag har jag latat mig rejält, vaknade vid 13.00 tittade på ''Två skall man vara''(en komedi som fick på 4an). Sedan åt jag mat, julmaten som är kvar idag igen. Sen tittade jag på Pirates of the carribean At wolrd's end. Sen nu sitter jag här & ugglar. Nyss ringde det någon mystisk person som inte sa sitt namn, men sen kom det fram att det var Patrik från min förra skola. Det tyckte jag var ganska kul. Haha han är knäpp han.

God natt puss&kram

25/12-08

Hej!
Klockan är lite efter midnatt, & jag borde sova men jag orkar inte. Så jag sitter här & häckar ett tag.
Idag har jag verkligen inte gjort något vettigt alls, eller jo. Jag har övningskört hela dagen nästan, eller i alla fall i 1-2 timmar. 
Nu ikväll har jag tittat på Pirates of the caribbean Dead man's chest. Den är super bra, liksom dom andra två.

Nej, nu ska jag ta & sova lite hade jag tänkt.

God natt puss&kram

Julafton

Idag är det julafton & jag har ätit mig tjock & mätt. Ingen snö har synts till, bara några enstaka snöflingor som ligger på backen.
Vi gick till farmor kl 12.00 & hjälpte henne att duka fram bestick & tallrikar till all den goda julmaten(utom janssons). Sedan kom alla kusiner  & vi åt & vi åt, tills vi vart mätta & belåtna. Sedan var det dags för julklappsutdelning, Karolina var tomtenissa & delade ut julklapparna. Hos farmor fick jag julklappar från kusinerna, faster & farmor. Jag fick teservis med te av kusinerna, Presentkort på H&M av farmor & gossedjurtiger av faster. 
Jag är jätte arg över att jag missade Kalle Anka & Akungens möss, men resten hann jag se. Men det var ju speciellt Kalle jag ville se! Nej, så jag får vänta ännu ett år tills jag får se dom. 
Jag stannade kvar & hjälpte farmor plocka undan, men då fick jag jätte ont i handen & kunde inte bära mycket, så jag fick skjuts hem av Tord(farbror). Sen var det inte långt kvar tills mamma & pappa kom in från ladugården, & att morfar kom till oss med paket. Jag satt & tittade på Karl-Bertil Jonssons julafton när det knackade på dörren, & vet ni vem det var som gjorde att jag inte fick se klart på Karl-Bertil Jonssons julafton? Jo, det var Tomten som kom med ett stort paket i en säck, & det paketet var till mig! jag hade inte förväntat mig att Tomoten skulle komma i år, mem eftersom vi(jag) tjatat så mycket, så var han snäll & kom i alla fall. (Fast jultomten var ingen han, det var en hon, fast vi vet inte riktigt vem av våra grannar det var, men jag vet att det var en hon, annars är det en karl som inte kommit in i målbrottet ännu.)
Jag fick en massa med julklappar, kan tyvärr inte rabbla upp alla, men nårga. Jag fick pussel(1000bitar), pusselmatta, gossedjur, parfym, tigrar, biljett till ''det våras för hitler'', 3100kr & pussel-lim.

Här är granen med en massa julklappar under. ''Granen står så grön & grann i stugan''

Här är det kvinnliga tomten,(kanske var det tomtemor som extraknäckte, ha fattar ni knäck!)

Här är dom tigrar jag fick idag, den stora(1,5 m) var i det stora paketet som tomten hade med sig.Tigermattan(80cm) fick jag av Jenny(lillasyster), den lilla tigger till vänster fick jag av mamma & den till höger fick jag av faster.

Hoppas att ni har haft en riktigt god jul allesammans, för det har jag haft lite ont i magen men annars är det bra.
Från hela mig till er alla en riktigt god jul!

24/12-08

               

23/12-08

Hej!
Nu har vi äntligen julstökat klart i vårt hus, ljusen är tända, granen är pyntad, julskinkan, köttbullarna, janssons,  syltan & brödet är färdigt, ja allt är färigt nu. Förutom alla paket under granen, dom ska jag ta dit nu innan jag går till sängs. Hade tänkt titta på en film innan jag går & lägger mig också, sen sa jag upp senast kl 09.00-10.00. Måste ju vara förbredd innan man ska träffa släken hos farmor. & sen ska man äta all den goda julmaten, utom janssons för det är inte gott, fast det tycker inte Carl. (Han gillar janssons) Åh, Upplandskubb, mums det är det godaste på hela julbordet. Upplandskubben är verkligen pricken över i:et! Inte janssons, det är som smuts under naglarna. Haha.
Nu ska jag gå ner & lägga klapparna under granen, så att allt är färdigt & klart helt & hållet.

Hej då puss&kram   god jul*

Dan före dopparedan

Hej!
Imorgon är det julafton! Då får man julklappar, men bara om man varit snäll. Hehe, jag har nästan alltid varit snäll. Idag har vi pyntat julgranen & stt upp alla små tomtar övarallt. Nu är det verkligen julstämning i vårt hus, fast inte ute där är det trist & grått. Bara nårga frysta snöflingor ligger på backen.  Hoppas att det snöar lite i natt, så att det verkligen känns som julafton.
Jag körde bil idag, haha det var himla skoj. Jag körde på åkern med mina systrar, & dom höll ju  på att kissa ner sig. Haha, rikigt roligt var det i alla fall att köra omkring & sladda på åkern. Nej, jag tog det faktiskt lugnt.
Nej nu ska jag ta & spela lite datorspel innan jag ska baka limpor till imorgon.

Hej då puss&kram

22/12-08

Hej!
Idag har vi här hemma stor städat hela övervåningen, fy sjutton vad det var jobbigt. Jag blev jätte yr i huvudet, & kunde knappt stå. Fick gå & hämta andan hela tiden nästan. Men nu är det i alla fall rent & snyggt. Förutom i Julias rum, där ser det alltid ut som en svinstia. Kort sagt vårt hus är redo för julen nu. 

Sen åkte jag, pappa, Julia & Jenny till Gränby centrum för att dom skulle köpa julklappar, fattar inte varför jag åkte med jag är ju redan färdig med alla julklappar. Jag gick med Jenny & hjälpte henne att leta efter julklappar till varenda kotte, & vi hittade också till varje kotte i häggskogen där hemma. Fy vad trött jag är efter att varit där i 2-3 timmar, visst det är inte mycket men jaghade verkligen ingen lust att åka till Gränby idag.
Aja, idag är det dagen före dagen före dopparedagen!

Hej då puss&kram

Hundsate


Jäkla hundsate, när mamma släppte in henne kom hon & hoppade på mina tår & jag hade inga strumpor på mig. Hennes vassa klor & mina tår utan sockar kan bara inte sluta bra. Det gjorde så ont att jag slog handen i bordet, & jag glömde bort att jag stukat lillfingret inne i handen. & inte fasiken vart det bättre då! Plus att mina tår började blöda, aj fy fasiken vad ont det gjorde. & jag fick så jäkla ont i handen också, jäkla hund!

21/12-08

Klockan är 13.55 & jag är fortfarande ensam hemma med min lilla syster Julia. Mamma & pappa & Jenny (min andra syster) är hos min faster & äter julmiddag, jag hade ingen lust att åka med så jag stannade hemma. Jag har städat mitt rum som såg för jävligt ut, (fast jag är inte klar ännu) men det blir renare & renare. Men just nu har jag en liten paus från allt slit, men den pausen är snart över måste bli färdig någon gång med julstädningen. Sen efter jag är klar med mitt rum så hade jag tänkt städa lite i köket & på hallen. Pappa håller på att göra om Julias & Jennys rum så det är stökigt överallt på hallen, så någon måste ju städa & idag är jag på städhumör. Julia är lat som vanligt, hennes frukost vart popcorn & godis(som vanligt). & hon hjälper inte till med något, hon sitter bara där vid datorn eller vid tvn & glor hela dagarna. Nog pratat om det.
 
Nu är det bara tre dagar kvar, sen är det julafton. Jag ska titta på Kalle Anka & hans vänner  kl.15.00 & sen ska jag titta på Karl-Bertil Jonssons julafton. Det är det bästa på hela julen, men det som saknas är Arne Weise i tv rutan. Det var gamla goda tider det. & när det fanns julkalendrar som var bra, det ska vara Pettson & Findus, Pelle Svanslös, Svante Turesson, När karusellerna sover, Trolltider & den bästa av dom alla får vi inte glömma Mysteriet på greveholm. Det är dom det ska vara, visst finns det flera som är bra, men dom här är självklart dom bästa. Nej, men nu för tiden så blir julkalendrarna bara sämre & sämre, Allra mest vad var det egentilgen för mening med det programet? Det var ju inte ens bra. & den som är i år Skägget i brevlådan, fu sjutton det är verkligen inte bra, för barnsligt. Jag tror inte ens att dom ungar som ser på det tycker att det är bra. Nej, inte alls.
Som sagt det ska vara som förr i tiden, när jag var mindre, Mysteriet på greveholm ja det är kanon bra grejer.

Nej, nu ska jag städa vidare.

Hej då puss&kram

LARS KRISTERZ


Yes, Lars Kristerz vann finalen av Dansbandskampen.
Nu är mamma bra sur, hon ville att Scotts skulle vinna. Men nu vart det inte så, dom bästa måste ju vinna & det gjorde dom också.
I sommar ska jag ta & dra iväg med någon kompis, & vi ska köpa biljetter till Lars Kristerz när dom är ute på turné &  vi ska skaka loss som bara den. Att dansa till Lars Kristerz är nu en sak som jag lagt till på ''Saker jag ska göra innan jag dör lisatan''.

20/12-08

Hej!
Idag är jag ensam hemma, eller min syster är också hemma. Mamma & pappa är & tittar på Dansbands kamp finalen i Strängnäs tillsammans med Larssons föräldrar. 
Jag sitter här & funderar på om min klass kommer komma utan att säga något, eftersom dom vet att jag är ensam hemma. Jag vill helst inte att dom gör det, har redan hela mitt rum att städa innan jul & det är inte speciellt snyggt där just nu. Fastän jag har städat en massa alla redan.

Har tvättat en massa kläder idag också, jag hann inte tvätta så mycket i veckan på elevhemmet så jag gjorde det nu istället. 
Just nu har jätte ont i magen, åt nyss makaroner & köttbullar, & innan åt jag en massa godis. Så jag får ju skylla mig själv, men det är ju så gott! Ska nog ta & äta popcorn lite senare & titta på dansbands kampen.
Nej, nu ska jag ner i källaren & stoppa in i pannan så att det blir lite värme i huset, sen ska jag ut i ladugården & skotta mat åt korna.

Hej då puss&kram

New Holland TS135


Min självklara favorit traktor på jälla skolan!

Han är ju som Stora Blå i ''En liten röd traktor''
En väldigt lättkörd traktor också. Kanon kul 11 av  5 toasters!


Julavslutning 19/12-08

Hej!
Idag tog min första termin på jälla slut, & terminen i sin helhet har varit si & så, Inte exakt en dans på rösa rosor, men ibland. Det har i alla fall varit mycket roligt & underhållande. En väldigt kul & knasig klass, men jag kan ju inte precis säga att alla varit lika roliga av sig, men dom flesta.
Nu ä ri alla fall terminen slut & nu väntar julen 2008  & jag längtar väldigt mycket. Steget man ska klara efter julen är nyårsafton & dit längtar jag också, jag ska åka till min bror i Gävle & vara där över nyår tillsammans med en massa trevliga människor.
Idag på avslutningen så såg vi i jord/skog klasserna på en film som heter '' När storskogen föll '' Väldigt intressant film må jag säga. Sedan såg vi på en jul-teater som lärarna gjort, men jag tyvärr inte säga att det var bäst, men helt okej.

Hej då puss&kram


18/12-08

Hej!
Idag har jag haft biologi, traktor-teori, svenska & idrott. (Det var vår sista idrott med Linus, eftersom han slutar efter jul) Sen gick jag med Anna till Gudmund, & sen gav jag en spark i arslet på Lollo så att hon skulle hjälpa mig att städa någon gång. Det tog bara 3-4 timmar, men nu är det i alla fall fint, bara den äckliga lukten som sitter fast i väggarna kvar. & nu är det julpyntat & klart också. Julpyntet ska vi låta hänga kvar långt efter jul, eftersom vi just fick upp det.
Haha, Anna skrämde livet ur mig, hon hade ringt mig vid 01.15 men jag sov & vaknade inte. Så hon skickade sms & skrev ``öppna dörren!´´ & då vaknade jag & läste det, & upp flög jag ur sängen & sprang ut in i Annas rum & var helt panikslagen. Jag vet inte varför, men tydligen så troddejag att det  brann. Haha, Anna skulle bara säga att vi fick skjus med Dan på mogren. Hahaha, jag vart så jävla rädd. Men roligt var det.

Imorgon är det avslutning med teater & fika.

Hej då puss&kram

16/12-08

Hej!
Idag hade jag matteprov, fy sjutton gubbar. Hade inte övat ett ända dugg, tränade på svenskatalet hela dagen igår. Men jag tror det gick skapligt bra i alla fall. Läste upp mitt svenskatal idag & jag tyckte det gick bra, men hela min kropp var nervös men inte min hjärna. Fy det var inte kul hade jag skakade & rösten darrade, men i mitt huvud var jag jätte lugnt. Men jag framförde det bra i alla fall, det tyckte Lotta(svenska lärare) & det var ju bra. Det var också himla kul att stå där framme tyckte jag.

Sen åkte jag & Malin till KU & vi bakade pepparkakor, & vi fick i uppdrag av Hanna att göra hela Jesu-krubban av pepparkakor. Jag & Malin gjorde stallet & det gick fin fint. Det var jätte roligt att träffa alla KU-vännerna som jag inte träffat sen sommaren. Adrian var ju gladast att jag kommit tillbaka till KU. Det var i alla fall jätte trevligt.

Nu sitter jag & pratar med Anna & har trevligt, & imorgon är det dans.

Hej då puss&kram

14/12-08

Idag vaknade jag för sent igen enligt mig, (12.00) Jo, det är bra sent jag vet, men nu har jag slösat bort tre hela  timmar på att sova. Jag har en massa grejer som ska vara klara innan jul & jag skulle gjort dom innan 12 idag, men det gick som det gick. Nu har jag i alla fall gjort lite av det jag skulle göra, men det återstår ganska mycket. Ska åka till elevhemmet i kväll & plugga lite mera, & sen imorgon ska jag åka till skolan tidigt för att hinna göra lite saker innan lektionerna börjar. Jag behöver all tid jag kan få nu. I denna vecka ska ett arbete vara inlämnat, det handlar om skelettet & vi ska skriva en massa om djurens skelett, men jag tror jag bara gör VG-delen(det kommer bli för mycket i alla fall). Sendan har jag ett tal jag ska framföra på svenskan på tisdag, & jag har ett par saker till jag ska göra på den fronten.

Ps, Julbordet igår var himla trevligt.

Hej då puss&kram

Traktorkort - 11/12-08


Nu är det bara ut & köra, Halleluja!


13/12-08

Hej!
Idag är det Lucia & jag ska på julbord. Igår var jag & tittade på Luciatåget som min syster var med i. I skolan var det julshow med tjejerna från häst3an. Jag tyckte det var jätte bra gjort.
Jag & pappa har varit & dukat färdigt för julbordeet, & snart ska jag gå & duscha & göra mig klar för kvällen.
Eftersom jag inte har något internet på elevhemmet så kan jag inte skriva, men jag ska försöka att skriva när jag är hemma & har tid.

Hej då puss&kram

RSS 2.0