Glöm inte att rösta, det är inte lång tid kvar

       
Jag måste ju påminna alla om att inte glömma rösta på min bild på RixFM. Om ni röstar så gör ni mig jätte glad.
Allt ni behöver göra är att klicka på dena länk; http://www.rixfm.com/festival/smallscene_samsung.php?cityid=61 och sedan rösta på min bild. Och för er som inte vet hur den ser ut så är den här.
                                        
                                        Tack alla ni som redan här röstat!

Brandövningsdag


Bakraden; Malin, Hanne, Johanna, Rebecca, Nico, Jessica, Kalle.
Nedraden; Anna, Jessica, Alice och Jenka!

Idag hade vi en heldag med hjärt-lungräddning och brandövning. Riktigt kul och lärorikt. På för middagen hade vi hjärt-lungräddning, och på eftermiddagen åkte vi till en station där man utbildar barndmän. Där fick vi se vad som hände rnär man håller vatten på brinnade matolja. Oj, jag varnar er där hemma, häll inte vatten på brinnade matolja! Sen fick vi rädda dockor ur rökfyllda rum och släcka deme som brann. Det var as kul när man inte visste vad som skulle hända, vi visste bara att det var människor i fara. Sen fick vi testa brandsläckare, jag fick testa alla de tre olika, skum, pulver och kolsyra. Vi fick också rädda en människa som hade kläder som brann. Sen fick vi se vad som händer när sprayflaskor blir för varma. Vilken explotion!!

Det här var den roligaste dagen hitills, imorgon bär det av till Kolmården! Yippi!

Vi var i djurhuset idag, jag vill ha en tamråtta! Fasiken vad dom är mysiga!

Imorgon ska jag också hem till Uppsala, där ska jag träffa min Jenny en snabbis. På lördag ska jag sova hos Jenny!

God natt!

RÖSTA!

                                       
                                          Nu vill jag att alla hjälper mig!
Som ni kanske vet så vann jag en mobiltelefon på RixFM festivalen genom att rita en bild i luften i ett kolsvart rum. Nu vill jag att alla som läser detta går in på  denna sidan: http://www.rixfm.com/festival/smallscene_samsung.php?cityid=61  och klickar in fem samsungmärken under min bild. Om jag vinner delröstningen kan jag komma med i SM, och bara gud vet vad som händer där.

Tack till alla som hjälper mig med detta! /Kramar Jenka

Samsung S5600


Här är den mobiltelefonen jag vann på RixFM festival i torsdags, gillar den starkt men jag gillar min Sony Ericsson K660i. Men jag ska ha kvar båda, Jenny kanske ska få låna den gamla.

Jag vann Samsung Ultra touchen!

 
WOW! Det är helt knasigt att jag vann mobilen på RixFM festivalen!
Jag fick träffa Martin Stenmark, Kim, Heat, Andreas Johonson och ett par stycken till. Jag fick gå in i backstage och upp på scen och prata inför 25 000 människor! Snacka om att det var coolt!
För att vinna mobilen skulle man rita i mörkret med en samsung ultra touch som lyser. 
 
Min bild, gå in på http://www.rixfm.com/festival/smallscene_samsung.php?cityid=61 Och rösta på min bild!
Snälla! Hehe, föresten på bilden ovan är det allas favorit pojkar EMD.

19/8-09

En riktigt kul dag med Nico, Rebecca och Hanne. Haha, Hanne och jag är knasiga vi!
Imorgon ska vi i klassen få se djurhuset och ha lite matte och engelska. Det ska bli jätte kul att se djurhuset, jag, Nico och Rebecca var inne där idag och kollade lite, men bara på små gnagarna. Imorgon ska vi få se spindlarna och ormarna och de andra djuren.

Ha, idag satt jag och Nico och klappade på ett par japanska fiskar som finns i dammen utanför djurhuset. Det var en himla häftig känsla!

Jag pratade med min lilla Jenny idag, oj så glad jag vart! Älskar min Jenny som alltid finns där för mig! Bättre vän finns inte!

Imorgon är det RixFM festival! Yes, jag, Hanne, Nico och Rebecca ska dit. Jag ska in på efterfesten annars blir jag lte ledsen i ögat.. Haha.

Ska duscha nu hade jag tänkt, sen sova. God natt!


18/7-08

Hej!
Andra dagen på mín skola har varit bra den också, har lärt känna ett  par nya vänner till. Jessica, Hanne och Rebecca bland annat. Första lektionen provade vi arbetskläder på en affär en bit från skolan, jag och Nico höll på att komma för sent. Haha, men vi hann på håret. Vi hade informationsmöte också om hur man vill läsa mattekurserna, jag ska läsa både matematik A och B första året, eftersom jag redan läst matematik A så kan jag lika gärna göra om den och kanske fixa lite högre betyg.
Efter skolan fick jag Nico, Rebecca och Hanne en lite guidning in till stan av Calle i klassen. Och det var himla bra, nu vet jag och Nico vart RixFM festivalen ska vara på torsdag.
Jag har köpt två par byxor Chinos, mycket snygga och en t-shirt. Chinosarna kostade 99kr styck! Ett par grå/turkos och ett par beigea. Riktigt njöd faktiskt.

Nu sitter jag och Nico och dricker te och tittar på tv. Ska väl sova snart.
Hej då!

17/8-09

Hej!
Nu har jag gått min första dag på Himmelstalundsgymnasiet. Och det har gått väldigt bra, har redan fått ett par nya vänner. Min rumskompis heter Nicolina och verkar trevlig. Har inte bekantat mig med henne så mycket ännu, men det ändras nog fort. Har inte packat upp ännu, men lär ta och göra det snart. 

Just nu sitter jag och tittar på tv, nu har jag flera kanaler än jag har hemma. Nu har jag SVT1, SVT2, TV3, TV4 och kanal 5.  Just nu är det något modell program. Haha, tänk att jag tittar på det. Hehe.

På torsdag är det Rix FM festival här i Norrköping och det ska jag på vad som än händer! Hehe.

Hej då, skriver lite mera ikväll.

16/8-09


Hahah, igår var jag med Jossan på Gröna Lund. Oj oj fy vad det är roligt att åka karuseller! Här på bilden (som inte blev så fullt bra) åker jag och Jossan Fritt Fall och Flygande mattan i Lustigahuset. Hahah vi ser inte kloka ut.
Vi åkte Fritt Fall två gånger och Tilt en gång, sen åkte vi också Insane det var så himla rolig! Vi åkte Pop expressen tre gånger, hehe vi önskade låt i den och vi fick den vi ville ha nämligen Britney Spears - If U seek Amy. Hehe, det var riktigt kul där på Grönan fastän det var fullt med folk. Vi tittade lite på sommarkrysset också, Scotts, Kevin Borg, Heat, och Jackie var bland annat där.

Idag har jag packat hela dagen, eftersom imorgon bär det av till Norrköping!
Hej då Uppsala, Hej Norrköping.
Men det är lugnt jag kommer hem nästa helg. Då ska jag vara med min Jenny!

Hej då!

13/8-09


Nu är jag redo för att börja skolan. Haha, Igår vart det fem skrivblock, en kalender, och en massa pennor.
Och idag var jag, mamma, Julia och Jenny i stan. Vi köpte en massa saker som jag ska ha med mig till Norrköping, stekpanna, kastruller, tallrikar, fat, koppar, skålar, glas, bestick, osthyvel, knivar, potatisskalare, skärbräda, diskmedel, diskborste, disktrasa, disksvamp, toalettborste, WC-rengöringsmedel, tvättmedel, tvål, shampo, balsam, tandborste, tandkräm, tvättkorg, och säkert en massa flera saker men kommer inte ihåg allt. Haha, det vart en hel del.

På bilden haarvi bara lite skolsaker. Nya skr också, jag har ett par lika till, men dom är gråa det var ju rea. Var på Ungdomsmottagningen och fick recept för p-piller, när jag ändå skulle till apoteket så vart det finnmedel också.
Jag köpte en tiger (på bilden) han heter LilleSkutt. Haha
Äntligen har min lön kommit in på kontot! Yes!

Hej då!

Jag och Oliver


Jag och Oliver var fotomodeller idag, se vilka bilder!

Han gav mig massage också, inte fullt så bra med den nya koftan..

Det var allt från min älskling och mig för den här gången!

http://wspa.se


10/8-09


Invigning av mina glasögon!
Jag gillar dom starkt(fastän det inte var dom jag ville ha), dom passar bra säger Jenny och jag litar på henne till hundra procent! Hon kan sånt hon! Jag och Jenny var på Gränby igår och vi köpte båda likadana koftor, fast Jenny köpte två en blå och en grå, jag köpte den blåa. (det är den jag har på mig på bilden)

Idag piercade Jenny tungan! Oh, fy sjutton gubbar. Det var JAG som var mest nervös! Hahah, han killen som piercade var en rolig prick. Haha, Jenny sa åt mig och Nika att vi inte fick filma, men det gjorde vi båda i alla fall. Haha. Det gick riktigt fort alltihop, visst jag vet att det går fort, men SÅ fort trodde jag inte att det skulle gå. Det vart i alla fall riktigt bra, Jenny är nöjd och om hon är nöjd är jag det också.

Föresten OM EN VECKA FLYTTAR JAG TILL NORRKÖPING!

Knasig dröm!

Hahaha, vilken sjuk fantasi man har då.

Min dröm: Jag och Jossan var i skolan (Jällaskolan), vi gick på våra lektioner och en rast så skulle vi hitta på något kul. SÅ vi lekte att  vi blev jagade, och det vart vi också av Fredrik Klinghag, hahahaha. Det som var knasigt var att han gick tydligen på Jällaskolan han med. Sen började det bli lite otäckt, han började nämligen jaga oss en en stor traktor. Så då vart det helt plötsligt en farlig lek. Haha, sen bytte han traktor till en sån med en stor järn/betongkula som man river hus med. Så vi sprang runt där! Jag och Jossan sprang in i ladugården och Fredrik körde in där efter oss.(traktorn krympte) När han kom ifatt oss våldtog han oss, fast vi var med på det på något vis. Slut!

Hahahahahahahahahahaha!
Det här måste vara det knasigaste drömmen! Haha!

Hej svejs!

8/8-09

Hej!
Idag har jag jobbat på så bra att till och med svetten rann, men det skulle den nog göra i alla fall, det är ju så varmt! Min syster la termometern i solen och den mätte 40 grader. Yes! Let's get burn!
När jag kom hem från jobbet så la jag mig på studsmattan och solade, men jag tycker int eatt jag vart så burn låg inte så länge heller, någon timma bara.
Just nu sitter jag och lyssnar på musik, låten som är aktuell just precis nu är Ola - SOS, den är bra.

Funderar på att gå en runda med hundarna, fast jag kanske inte orkar. Haha. Imorgon ska jag passa ungarna på morgonen, sen drar jag till Jenny! Hon den lilla saken ska pierca tungan på måndag, usch. Hehe.

Hej då!

Björngalla industrin

Björnarnas galla är anledningen till att björnar föds upp på farmer i Asien. För galla från björnar används inom traditionell asiatisk medicin för behandling av en lång rad sjukdomar, bland annat leversjukdomar. Man använder också gallan till att ge bra smak på alkohol. Detta är grov djurmisshandel och det finns otaliga örtmediciner som kan användas istället för gallan - björnfarmerna är helt enkelt ett onödvändigt ont.


Handeln med galla

Björnarna producerar en stor mängd ursodeoxycholicsyra i gallan.

Ämnet har en läkande effekt på åkommor som lever-, njur- och matsmältningsproblem. Björngalla har använts i mindre utsträckning under många år. Under 80-talet blev björngalla marknadsfört i stor utsträckning i syfte att framställa en billig produktingrediens.

Därefter steg antalet björnfarmer i Asien dramatiskt och idag är minst 12.000 björnar inspärrade på farmer. Den eftertraktade gallan används inte längre bara till medicin utan även i produkter som vin och schampo - där de inte har någon effekt.

Björnarna lider dagligen när gallan tappas och tillvaron bakom galler ger dem både fysiska och pykiska men.


Alternativ

Det finns en mängd växter som är lika verksamma som björngalla.

Man behöver överhuvudtaget inte använda björngalla eftersom det finns alternativ som är örtbaserade eller syntetiska och har samma effekt som gallan.

De gallfria produkterna finns att få tag på, på flera ställen, och en del förhandlare av den traditionella asiatiska medicinen har börjat att använda dem av djuretiska skäl.


Jessica tycker: Det är är hemskt! björnarna töms på galla levande med hjälp av ett långt järnrör som sticks in i magen. Fy sjutton gubbar. Tycker ni att detta är vettigt? Det finns ju annat alternativ, men ändå gör man så här. Det tycker jag är fel. Det sägs att människan är mest utvecklad, men det märks inte tycker jag. Helt klart vansinne!

(inlägget är taget från http://wspa.se)

Tur i oturen i turen

Jag kom precis på att jag visst kan gå på RixFM festival!

För er som inte vet så skulle jag åka med Jossan till Göteborg, gå på Liseberg och på RixFM festival  den 16/8. Men nu blev det inte så eftersom jag kom in på Himmelstalundsgymnasiet i Norrköping, och jag börjar skolan den 17/8. Så jag skulle aldrig hinna med båda, jag fick helt enkelt välja bort Göteborg. Jag och Jossan ska istället till Gröna lund den 15/8.

Jag flyttar till Norrköping den 17/8 och jag ska åka hemifrån kl. 07.00, jag kommer fram vid kl. 10.00. Den goda nyheten här är att den 20/8 kommer RixFM festival till mig i Norrköping. Och det kan man väl kalla ''Tur i otur i turen''. Så då får jag lära känna nårga där fort (men det är ju jag bra på) och fråga om de vill följa med in till stan.

Tummen upp av mig!

7/8-09

Hej!
Idag har jag inte gjort mycket alls, jag gick till min faster och lekte lite med kattungarna. Dom var himlla trötta efter ett tag. Jag plockade lite blåbär och hallon på vägen hem, tänkte göra en smulpaj, men jag tror jag struntar i det. Jag kan ju äta blåbären och hallonen med glass istället. Nu sitter jag här vid datorn, det bär så himla varmt ute. Jag satt i solen i en tio minuter, men det var alldeles för varmt, men just nu är det skönt blåsigt och mulet.

Det känns riktigt bra att kunna använda kameran igen. Jag har ju inte kunnat föra över bilderna från minneskortet till datorn, eftersom jag inte haft någon USB-sladd. Men jag fick en USB card reader när jag fyllde, och det funker kanon bra!

(Bilden: Teddy till vänster och Freddy till höger)

UNT insändare

Idag läste jag en insändare i UNT, som tesen var ''Skjut bort kanadagässen''.
Det var en man/kille som fått ettsommarjobb av kommunen. Han jobbade inom parkskötsel, och en vecka skulle han jobba på Lyssnarängens badplats en bit utanför Uppsala. Han tyckte att det var så förskräckligt att bryggan och stranden var full av fågelskit från kanadagäss.

Citat från insändaren:'' Eftersom jag jobbar med att plockaupp efter fåglarna tänker jag; Vad fyller de för funktion i naturenskretslopp? De gör verkligen ingen nytta. Jag kanske låter grov när jagsäger så. Det är inte kul för en barnfamilj att komma ned till badplatsen och se den full med stora fågelskitar.''

Jessica tycker till: Det är ju du som ville ha ett jobb, det är ju ditt jobb att se till att det inte är fågelskit på badplatsen. Och om du skjuter alla kanadagäss, så får du ju inget jobb. Kan du överhuvudtagen tänka så långt? Alla måste göra ifrån sig, eller vad gör du? Går du med påse i fickan, eller? Nej juste, vi människor har något som kallas toalett. Det har inte fåglarna, och det är ju inte bara kanadagäss som gör ifrån sig på bryggor och badplatser.

Citat från insändaren:
''Därför tycker jag att det är fel av kommunen att låta gässen vara kvar. Jag vet ingen som gillar dem. Kanadagässen är hatade. Jag tycker också synd om dem eftersom de inte hör hemma i Sverige. De blev ju importerade 1930 som bytesdjur och det betyder ju att de egentligen inte behövs här i Sverige. Så har man tagit hit dem, kan man ta bort dem, tycker jag. Vill man på kommunen att folk ska gilla att bada och ta de lugnt på badplatsen borde man skjuta av gässen. Låt inte gässen vara kvar på badplatser och parker!''

Jessica tycker till: Kära Idiot, för det första så tycker du alltså att det är fel att adoptera barn, importera hundar och mycket annat bara för att de inte kommer från Sverige från början? För det är exakt samma sak. Och för det andra så har alla en plats att leva på, och det kan vara vart som helst i världen. Och vitsen med ett hem är väl att man ska trivas, och om inte gässen hade trivts så hade de inte kommit tillbaka. Nej, men visst när du har skaffat fru, barn och ett fint hus i Spanien, då lovar jag dig att jag ser till att du blir utkastad från Spanien för gott. Och för det tredje så kan inte du vara mer än tjugo år, och då hade gässen redan varit i Sverige sextio år innan du var född. Klart slut!


Bästaste Jenny fyller år idag!

      
Hahahahhah, kommer du ihåg gumman? Stockholm på Mc Donald. Hahaha, så vacker du var!  Jag bjuder på den Jenny! Haha.

Nej, så här ser födelsedagsbarnet ut egentligen! Jätte söt!Som en kattunge. Den bjuder jag också på.

Idag ska jag hem till födelsedagsbarnet och vi ska gå på bio, vi ska se Ice age 3. Haha, Jenny och Jenka humor.

Tur i oturen

Jag har sådan tur i oturen.
Jag har ju länge sagt att jag längtar så tills den 16/8 för då ska jag och Jossan till Göteborg och gå på Liseberg och se på RixFM festival. Men nej, så blir det inte. För idag rfick jag brevet från Norrköping och där stod det när jag börjar. Och det är ju så typsikt att jag ska börja den 17/8. Min dagliga tur, yes. Jag som längtat så länge.. Nej, vi får åka till Grönan den 15/8 istället, aja jag får förhoppningsvis nya chanser.


4/8-09

Hej!
Wow, idag fick jag ju reda på att jag har kommit in på skolan i Norrköping! Yes, ett steg närmare drömmen om alla dessa underbara djur som finns i världen. Jäklar amamma vad jag längtar, och sjutton gubbar vad skönt med en riktig ny start på livet. Massa nya männsikor, och inte ett jävla rykte som inte är sant. Jag hatar verkligen rykten, folk som tar förgivet att personen är en idiot bara för att något annan inte gillar den personen, fy fan! Nej, det här kommer bli en rejäl spark i rumpen, haha. Men det känns riktigt bra, lite sorglig också alla dom som jag tycker om från Uppsala.. Men lugnt jag kommer tillbaka och hälsar på. (måste få min hämnd)(hehe)

Jag kommer verkligen att sakna min älskade Jenny! Jag ska be gud välsigna dig varje natt, hehe.

By the way, jag var med Jenny i stan igår.  Vi gick runt och kollade på kläder och en massa andra saker. Jenny köpte en jätte fin present till hennes tvilling Josefine, eftersom dom fyller år på torsdag. Jenny visade också mig vad hon ville ha av mig, gud det var en massa saker. Jag hittade i alla fall en sak igår, men på torsdag ska jag in till stan igen och gratta Jenny. Jag ska också med Jossan till Ungdomshälsan. Sen på kvällen på torsdagen ska jag och Jenny titta på bio, Ice age 3, haha Jenny och Jenka humor.

Jag badade Fanny idag(morfars hund rottweiler), snacka om att jag vart blöt hon ska liksom, ja ligga och rulla på en när man badar henne. Hon gillar verkligen att gosa, oavsätt om hon är dyvåt eller inte. Badade Ayla med(vår hund kelpie), men hon gillar inte det, hehe, vill man vara fin får man lida pin. Hm, jag tror att hon struntar i om hon är fin, eftersom hon gick oh rullade sig i lera efter att jag badat henne.. Hehe.

Hej då!

Norrköping här kommer jag

                                      
Jag har en god nyhet att berätta, nyheten är att jag Jessica Alice Margareta Hägg har äntligen kommit in på himmelstalundsgymnasiet i Norrköping.  Hurra för mina betyg, hurra för mig!

Ville bara berätta det för allmänheten!
Hej då!


2/8-09

Hej!
Idag var det sista dagen på jobbet, för ett tag i alla fall. Ska in till stan imorgon hade jag tänkt, ska till ungdomsmottagninen som jag sagt att jag ska gå till i över en månad nu, men har inte gjort det.
I förrgår vart jag biten av en jäkla hund på jobbet, men jag hade tur det gick inte hål eller något. Det blev bara ett blåmärke, men den hundsaten ska lära sig att inte bitas, det som var ännu konstigare var att jag inte gjorde något. Jäkla terrier säger jag bara.
Jag sov middag idag, fy så det är skönt att sova på dagen när man kommit hem från jobbet! Testa det! Haha.
Usch, vad arg jag är. Söndagar är den enda dagen jag tittar på tv, och just idag funkar inte en enda tv. Jag som ville se på Being Human och nu är det så himla spännande också.. Jag får titta på svt/play imorgon, så det löser sig.

Idag kom Jossan hem från Grekland, och hon är nog brun som en pepparkaka nu, det var ju varit riktigt  varmt där nere. Vilken tur dom hade som åkte nu, när det varit blä väder här i Sverige. Längtar tills vi ska till Göteborg, och på lördag ska vi på grillfest förmodligen.

Min lilla Jenny blir en stor flicka på torsdag hela arton år, jag vet inte riktigt vad jag ska köpa till henne, men jag hittar nog något.

RSS 2.0