AVATAR


Mästerregissören James Cameron är tillbaka med ett actionpackat äventyr olikt allt vi tidigare sett. AVATAR tar oss med till en spektakulär ny värld bortom fantasins gränser där en motvillig hjälte tvingas ta stridför vad han egentligen tror på.

Den desillusionerade marinsoldaten JakeSully skickas tillplaneten Pandora för att med alla medel övertyga urbefolkningen att låta människan exploatera deras natur för att utvinna en ny energikälla. Allteftersom Jake lär känna planeten och folket blir han mer och mer osäker på sitt uppdrag och när kampen ställs på sin spets måste han välja sida.

James Cameron är visionären bakom filmer som ”Titanic”, ”Terminator” och ”Aliens” och har med AVATAR skapat en banbrytande filmupplevelse. I rollerna ser vi Sam Worthington (”Terminator Salvation”), Zoe Saldana (”Star Trek”) och Sigourney Weaver.

KANON BRA FILM! SE DEN!


29/12-09

Hej!
Idag ska jag fixa lite grejer med skolan som jag skulle gjort för länge sen nu, men det har aldrig blivit av. Men nu ska jag ta mig i kragen och börja jobba på det.

Senare om ett par timmar ska jag åka till stan och träffa min bästa Jenny, vi ska gå på stan och handlalite kläder. Jag ska köpa en klänning till nyår, och lite andra saker. Senare på kvällen ska vi gå på bio och se Avatar som Jenny redan sett innan. Haha, men hon tycker att den är så bar så att hon vill se den igen.

Hej då!

Vargjakt i Sverige


Den 21 oktober 2009 godkände riksdagen regeringens förslag om ett tillfälligt ”tak” på 210 vargar i Sverige, samtidigt ska det finnas 20 föryngringar av varg. I klartext innebär det att den svenska vargstammen ska decimeras till 200–210 individer, idag finns det uppskattningsvis mer än 230 vargar i Sverige. För att kompensera för licensjakten, ska upp till 20 individer med friskt blod införlivas i den svenska inavlade vargpopulationen fram till år 2014. Något som Naturvårdsverket inte har hunnit ta tag i på grund av att det är bråttom att få igång licensjakten.

Som en följd av riksdagens beslut gav Naturvårdsverket den 17 december 2009 tillstånd till licensjakt på 27 vargar, fördelade på Dalarna (9), Värmland (9), Västra Götaland (3), Örebro (3) och Gävleborgs län (3). Det är en allmän jakt där vilket djur som helst kan fällas. Totalt är fler än 10 000 jägare anmälda för att delta i vargjakten som startar den 2 januari 2010 och får pågå fram till 15 februari. Galvenreviret i Gävleborgs län är undantaget från jakten för där finns en varghanne som vandrat in till Sverige från den rysk/finska populationen.

För att undvika en överskjutning skall jaktledaren ringa in till Länsstyrelsen så fort en varg har påskjutits. Jaktledaren skall även minst en gång i timmen försäkra sig om att jakten inte är avblåst för att vargkvoten för just det länet redan är nådd. För att klara av vargjakten har Naturvårdsverket gett tillstånd till undantag från jaktlagen, att motordrivet fordon får användas på väg för avspårning, det vill säga ta reda på var vargarna finns.

Licensjakten på varg innebär en ökad kostnad för rovdjursförvaltningen. Det krävs noggranna inventeringar, märkning av individer och omfattande DNA-analyser för att veta vilka djur som inte skall skjutas under nästa års licensjakten. Regeringen har bestämt att finansieringen av den fördyrade rovdjursförvaltningen ska tas från anslaget till biologisk mångfald. Det handlar om 4–5 miljoner kronor, pengar som annars skulle gå till att berika den biologiska mångfalden, nu går bland annat till underlag för att bestämma antalet individer för licensjakten på varg. Att Miljödepartementets pengar går till Jordbruksdepartementets arbetsområde är fel, men det är ett politiskt beslut.

Trots att det finns så pass få vargar i Sverige, och trots avsaknaden av en långsiktig förvaltningsplan för arten, kommer licensjakten på varg påbörjas 2010. WWF, SNF och Rovdjursföreningen har begärt att få träffa kommissionen för att ge sin syn på den svenska vargjakten. De tre organisationerna överväger en anmälan till kommissionen om att vargjakten i Sverige inte är förenlig med Art- och Habitatdirektivet. Enligt direktivet får beståndsbeskattande jakt endast förekomma när vargen har gynnsam bevarandestatus, något Sverige inte uppfyller idag.

Jämfört med andra länder där det finns varg, har Sverige en av de glesaste vargstammarna i Europa. Länder som Rumänien, Spanien och Ukraina har mer än tio gånger fler vargar, trots att befolkningstätheten är betydligt högre i dessa länder än i Sverige.

Vårt land har unika förutsättningar för att hysa livskraftiga stammar av stora rovdjur. Här finns vidsträckta, viltrika och glest befolkade naturområden och vi framhåller gärna Sverige som ett land som värnar om natur och miljö.

Källa: www.wwf.se

27/12-09

Nu har julen varit och nu väntar vi alla på det nya året.
O juleklapp fick jag en massa fina saker bl.a. parfym och presentkort på H&M.
Julemat är så furktanvärt kanon gott tycker jag, eller inte allt, men speciellt Upplandskubben! Åh, det är så himla gott! jag har ätit massa nu under jul, och mera ska jag äta. Haha. Det är verkligen det godaste på hela julebrodet.

I fredags fick jag riktigt fint besök utav August, Ohlström, Hubba, Snelinge och två av deras polare. Haha, riktigt trevligt om jag får säga det själv. Fastän dem inte var så spiknyktra, haha.

På tisdag ska jag med Jenny till stan och handla lite grann. Sen på tisdagskvällen ska hon och jag se på Avatar på bio.

Nej, nu ska jag gå och äta frukost hade jag tänkt, maggen kurrar som om det vore jordbävning.

Haj då!


19/12-09

Hej!
Jag sitter i Uppsala just nu, i August lägenhet tillsammans med Hanna. Jag ska gå till Jenny senare och städa lite. Och sen ska Nika och Sofie komma och vi sk abaka lussekatter och knäck. Riktigt gott tycker jag!

Jag och Hanna har städat lite och handlat lite mat tills ikväll.

Hej då!

17/12-09

Hej!
Om bara ett par timmar ska man gå upp till skolavslutningen i borgen. Sen ska jag och Carro gå en 40 minuter innan alla andra. Vårat tåg går kl 11.33, för annars hinner vi ju inte.

Idag har vi städat hela dagen känns det som, eller i alla fall jag. Jag och Nico har städat vårat rum, och nu på kvällen medans alla såg på film städade jag köket. Nu är det snyggt och fint överallt, eller Frida hade precis sönder en lampa i vårat rum så det är inte rent längre..

Nej , fy sjutton vad jag längtar tills ca. 14.30. Då är jag hemm i Uppsala, åh jag längtar så!

God natt!

16/12-09

Vad jag längtar hem just nu! Har en redigt stor hemlängtan! Längtar tills fredag då man får komma hem till kära Uppsala igen.

Usch, jag mår inge vidare här nere. Trivis inte precis. Visst finns här så många underbara personer, men jag känner mig inte som hemma. Det är något som saknas, och det jag saknar vet jag att jag ej kan finna här nere i Norrköping. Jag vet inte hur detta kommer gå, men jag vet att jag inte mår bra här nere i alla fall. Jag har varit deprimerad i över tre veckor här nere, och det vårdar inte gått för mig.
Jag har blivit så svag av att vara här nere. Det känns som att jag tappat en bit av mig själv någonstans, och att jag inte kommer hitta den här.

Detta är riktigt jobbigt. Jag ska verkligen tänka över allt under julen, jag måste göra ett val! Och det är inte ett lätt val inte. Usch, det här tar kål på mig.

Hej då! 

15/12-09


Jag älskar verkligen snö! Jag är så glad det har snöat hela dagen här nere, underbart!
Det har blivit lite bättre julstämning här nu. Massa julmusik, ljusstakar och pepparkakor. Riktigt mysigt!
Gudars vad jag längtar tills fredag, så man kan få åka hem. Lite trött på att sitta här hela dagarna, men det är ju roligt också. Men jag saknar alla mina gubbar och brudar där hemma mycket! Nej, jag längtar verkligen till fredag!

Nu försöker jag plugga anatomi, men det går inge vidare.. Är alldeles för skoltrött för det. Det är ju egentligen inte så smart att lägga en massa prov den sista veckan innan jullovet. Men är ju för trött då..

På lördag ska jag hem till min Jenny och baka knäck och lussekatter tillsammans med Nika och Sofie, mums!

Hej då! Julkramar till alla!

14/12-09


Här är min julgrupp jag gjorde förra veckan i växthuset. Det var himla skojigt att plantera och dekorera blommorna. Jag skulle nästan vilja hålla på med sånt, men bara som en hobby. Inget att riktigt jobba med precis.

Hej då!


Vila i frid Wille 14/12-09


Vila i frid min lilla Wille!


12/12-09

http://www.ettlivsomgris.se/

Detta är det nog något av de värsta jag har sett!


Djurförsök


Runt om i världen så är miljontals av djur inlåsta i kala laboratorier bakom låsta dörrar där de torteras i experiment. Man skulle kunna säga att djuren är döda redan innan djurförsökarna dödat dem, då de inte har någon som helst livskvalité under sina liv. I Sverige används omkring en halv miljon försöksdjur - hundar, marsvin, apor, katter, illrar, råttor, möss, hamstrar, kaniner och fåglar i djurförsök varje år. Den allra största delen av dessa djurförsök betalas med hjälp av dina skattepengar.

I Sverige är det sedan 2003 förbjudet att göra djurförsök på människoapor (schimpanser, dvärgschimpanser, gorillor, orangutanger) och nio arter av gibbonapor. Dessvärre är det fortfarande tillåtet att utföra experiment på andra apor.

Det enda laboratorium som fortfarande använder primater i djurförsök i Sverige är Smittskyddsinstitutet (SMI) i Solna där omkring 160 apor hålls inlåsta och utnyttjas i experiment.

Djurrättsalliansen är mot alla djurförsök på både etiska och vetenskapliga grunder och vi arbetar både lokalt och på nationell nivå mot djurförsök.


Uppsala


Det är en helg i Uppsala ensam för en gång skull, utan alla brudar. Hahah, det blir julbord imorgon och sen vet jag inte. Jag fick träffa min Jenny idag, åh vad jag har saknat den människan!

Jenny du är min allra bästa vän gumman!

Hoppas ni har det bra i Norrköping! Nicco hoppas du piggnar till!

Hej då!

Julstämning


Idag är det en riktig julstämning i vårt rum här på boendet. Jag och Nico har suttit och pratat ut ordentligt nu, vi satt och grät tillsammans. Vi pratde om livets alla problem som finns överallt runt om kring oss.
Varför bilr man så deprimerad när det är jul?
Är det för att allt är så vackert? Alla tända ljus och sånger?
Jag blir i alla fall deprimerad, när jag ser alla runt om kring så lyckliga. Jag känner mig nog ensam när det är jul. Jag ser två där som håller handen, två där som kysses och två där som kramar varandra.
Vid denna tid på året ser jag allt jag saknar exrta mycket. Allt blir så tydligt nu.
Det ät jobbigt, men jag kämpar!


Illegal handel med elfenben ökar



Den illegala handeln med elfenben ökar i volym sedan 2004. Enligt den senaste rapporten från Elephant Trade Information System (ETIS) ser situationen ännu värre ut i år.

Det visar en analys av 14 364 beslagtagna elfenbensprodukter från 85 länder och områden under perioden 1989-2009. Under de senaste åren är ökningen dramatisk då nästan 2 000 elfenbensprodukter beslagtogs mellan 2007 och 2009.

En större inblandning av den organiserade brottsligheten kan skönjas i den illegala handeln med elfenben i Asien och Afrika. Ett tydligt mönster syns där den illegala handeln koncentreras till länder som har en dålig övervakning av brottslighet och svårt att kontrollera sin handel.

Analysen av ETIS pekar ut Nigeria, Demokratiska Republiken Kongo och Thailand som de tre länder som är mest involverade i den olagliga elfenbeshandeln.

Andra länder och områden som är knutpunkter för den illegala brottsligheten som är kopplad till den illegala elfenbenshandeln är Kamerun, Gabon och Moçambique i Afrika och Hongkong, Malaysia, Filipinerna, Singapore, Taiwan och Vietnam i Asien.


Björnhets i Pakistan



Björnhets:

Hundratals åskådare betalar för att se björnar kämpa mot hundar på arenan. Björnarnas klor har dragits ut, tänderna är nedslipade och de är dessutom bundna under kamperna. De kan knappast försvara sig och förlorar alltid. Desperata vrål på väg ut i arenan avslöjar att de vet vad som väntar.

Klicka på länken och hjälp de utsatta djuren!
http://wspa.se/latestnews/2009/nytt-reservat-balkasar.aspx

RSS 2.0