Afterwork bun

Efter en jobbdag i regn och rusk är jag verkligen värd en kanelbulle och varm choklad!

Vinnarna av Körslaget 2013 Team-Elisa!

Ett enormt stort grattis till alla i Team-Elisa och Töreboda såklart! Otroligt skönt att dem vann körslaget 2013, det är dem verkligen värda! Grattis återigen!
 
Alma Lindström och Eva Lindström
Wilma Wallskog-Fahlgren och Elin Stålnert
Damerna Lindström!
 
Jag är otroligt glad för deras skull och jag är också otroligt glad över att jag fått möjligheten att vara med på denna resa i hejarklacken. Lördagskvällen var magisk, en av dom roligaste kvällarna i mitt liv. Tack alla goa Törebodabor vilket härligt folk ni är! Grattis igen! Ni är tusan vinnare av Körslaget 2013! Inte fy skam de inte!
 
Foto: Jessica Hägg

I love musicals

Att gå på musikal är så otroligt underhållande! Jag älskar verkligen att kolla på dom. Jag och min familj brukade kolla på en varje år. Pappa fixade alltid det till oss i julklapp. Vi har sett Mamma Mia, Det våras för hitler "The producers" och Hairspray. Tre grymt bra! Nu är det så att det finns fyra jag verkligen vill se! Men hur ska det hinnas med?
Sweeney Todd med Peter Jöback och Vanna Rosenberg
Spök med mumsmannen Måns Zelmerlöw 
Familjen Addams med Lasse Kronér och Cleas Malmberg
Priscilla Queen of the desert med Björn Kjellman och Pernilla Wahlgren 

New shoes for the winter

 

Cat in focus

Gjorde lite nya tavlor till lägenheten i förra veckan. Katterna har sin ege lilla hörna med leksaker och allt annat, självklart ska dem sitta på väggen också.
Lilla bus Bumbi hoppade in i bild precis när jag skulle ta ett på Robert och Skrållan
Bumbis nya favoritställe 
 
 
 
 
 

The musician in me is born

 
Plockade fram den ena av mina två gamla fina gitarrer och började, hör och häpna lära mig en låt. Jag fick min första gitarr när jag fyllde tolv, men sedan dess har inte mycket hänt, men nu så har jag renoverat den ena och det är bara att köra. Allt handlar om vilja och tålamod och nu har jag klarat av hela en vers. Imorgon blir det refrängen!
 

Walk with my loved ones

I höstens färger inviger jag min bruna väska.
Hjärtat och jag unnade oss lite finmiddag på resturang idag.
 

Partipledardebatten

I söndags när debatten mellan partiledarna sändes på TV satt vi här hemma och tittade. Mycket intessant! Jag tänker inte påpeka vad dem sa, men en annan liten grej som jag tycker är viktig. Nämligen hur dem framför sina åsikter. Om jag inte misstar mig så struntar fler och fler i politiken, speciellt ungdomar och jag tror jag vet varför. I deras sätt att framföra åsikter använder dem ett så perfekt och sofistikerat spårk och väldigt många har inte den språkkunskapen. Självklart om man är intresserad så letar man fakta och lär sig att förstå, men politiken vi har här i Sverige är till för alla och då tycker jag att det är viktigt att vi alla förstår vad som sägs om vården, skolan, polisen, skatten o.s.v. Jag förstår varför partiledarna använder det ''svårare'' spåket i debatten, jag tror i alla fall att motståndarna får det svårare att svara på tal och i längden vinner den som har det ''svåraste'' språket. 
 
Jag tror i alla fall att lösningen till att få fler att bry sig om politiken är att använda ett enklare och mer vardagligt språk. Jag kan erkänna att allt som sades i söndags hängde jag inte alls med på.

Kvartsfinal i Körslaget

Jag må vara grymt ful, men det ska vi veta när jag är med satsas det allt och det bjuder jag på!
Lilla syster fick en bild med Unge herr Weise, hur lycklig som helst!
Fick ingen bra bild på hennes skor, men oj oj snygga!
Max Martin-tema och deras låt var So what med Pink. Om han hade vetat om denna version av låten hade han nog satsat på den! Bra kören!
Team-Weise körde Hot n Cold med Katy Perry
Nästa låtval gjorde Elisa själv, Stjärnorna med Lena PH. Också superbra och humor, det gillar svenska folket.
Grade Finale!
Ögonblicket när dem kommit vidare, älska Evas min!
Kramkalas för Team-Weise som tyvärr fick lämna tävlingen.
 
En mycket rolig kväll och jag personligen tycker att Team-Elisa satte båda sina låtar, vilken jag tyvärr inte tycker att de andra körerna gjorde. Så det var ju självfallet att dem skulle gå vidare, sedan tycker jag däremot att fel kör åkte ut. 
 
Nu önskar vi dem lycka till nästa vecka igen och magkänslan hoppas och tror på final och gärna en seger!
 
För att rösta skicka ELISA till 72400
 

Lunch in the cold


Den perfekta höst lunchen består självklart av soppa! Denna underbara, krämiga soppa som värmer gott i magen och till det två knäckemackor och kokta ägg. Perfekt! Idag blev det sparrissoppa från varma koppen. Supergott och enkelt för totalt ca 20kr. 

What about a change?

Jag tänkte på en grej här om dagen. Allt detta prat om klimatsmarthet, närproducerat och ekologiskt. Att vi verkligen måste börja köpa närproducerat och tänka på miljön mer än vi gör. Jag vet att i dagens läge tänker människor mer än någonsin på miljön och växthuseffekten, men hur många försöker verkligen att göra något åt saken? Jag tror att i de flesta av fallen är det ''mycket snack och lite verkstad'', men vad vet jag om det egentligen. Och nu till min lilla fundering. Eftersom jag själv tror att många pratar om att köpa klimatsmarta grejer men sällan gör det, så tror jag att vi kan behöva en drastisk förändring i dagens sätt att handla. Varför fortsätter så otroligt många att köpa importerat kött när vi vet att det är viktigt och vill göra skillnad? Varför tillåter Sveriges rikstad att vi importerar kött från andra länder när Sveriges bönder går i konkurs? Dem vill satsa på den svenska arbetsmarknaden och ändå tillåter dem detta. Tycker det låter som lite dubbelmoral? 
 
Nej, nu till mitt lilla förslag.. 
Säg upp all import av nöt-, gris-, får- och fågelkött imorgon och tvinga folket att köpa svenskt. På det sätt  värnar vi på våra hårt arbetande bönder och kanske att fler kan göra drömmen möjlig med en egen gård. Detta leder i sin tur till flera jobb som det idag finns väldigt få utav inom detta ämne. Vi värnar inte bara om våra bönder utan också om vår natur och miljö genom att alla dessa tusentals transporter försvinner. 
Jag vet tyvärr inte hur detta fungerar i praktiken, men i mina öron låter det som något stort som sedan andra länder kanske kan ta efter. Och förhoppningvis växer detta och blir enormt miljösparande. 
Som sagt jag vet inte hur det funkar, men det kan vara värt ett försök för att rädda planeten och samhället.

RSS 2.0