30 Januari 2010

Idag bär det av till Järvsö med JUF. Om ett par timmar går bussen här ifrån Jälla, mer exakt så går bussen klockan 06.00. Jag är risigt trött, men det ordnar sig. Får väl kanske sova lite på bussen kanske. Men det kommer bli en kanon rolig helg med en massa pulkaåkning och en liten hallonsoda på det kanske. Haha, det kommer bli kanoners!

Vi alla kommer tillbaka på söndag klockan mitt i natten, jag vet inte exakt när. Då får man ta nya tag till en ny skolvecka, och sedan på onsdag ska jag sätta in första delen av min tandställning. Och jag längtar verkligen, jag vill ha fina tänder, och har man väntat sedan årkurs 6 så har man väntat ganska länge.

Hej då!

26 Januari 2010


Jag älskar mitt Jällagymnasiet så himla mycket. Så fruktansvärt roligt man kan ha på lektioner som, odling på åker teori. Haha, det är helt vansinne egentligen. Men så roligt som vi har varje dag, oj det är något som jag kan offra vad som helst till att få ha. Haha, älskar alla mina gubbar och käringar. Haha vad skulle jag göra utan dem?

Bilden: Willekrov och Matteplutt

Min mamma fyller också år idag, det får jag inte glömma att skriva heller!

Hej då gubbar och tanter!

22 Januari 2010


Hej!
Idag har jag varit ledig från skolan, men eftersom jag tycker om skolan så himla mycket så åkte jag dit ändå, haha. Jag har också varit med Jenny en snabbis idag, vi gick och köpte en present till min mamma som fyller på tisdag.
Jag ska ta och plugga lite nu hade jag tänkt, lantbruksdjurs skötsel och svenska. Ja, det är en hel del grejer jag behöver ta igen. Men det är inte så svåra grejer precis.

Imorgon har Lärry kalas, men jag vet inte om jag ska åka dit. Har ingen aning om hur jag kommer dit eller hur jag kommer hem. Och sen så ska jag jobba hör hemma, behöver lite pengar till nästa helg när vi ska till Järvsö. Längtar och är skapligt taggad, pulka och en öl eller två. Haha, så skoj vi kommer att ha.

(Bilden är på mitt pussel som jag hade lagt i Norrköping, som jag vart tvungen att packa ner i lådan igen när jag hämtade alla saker i förra veckan.. Jag som hade kommit så långt.)

Hej då!

 


18 Janurai 2010

Hej!
En riktigt rolig dag i skolan idag. Estet är ju så super kul! Jag skriver manus, och det kommer bli så kanon roligt, det är ju tur att jag är med i den gruppen så det blir lite sprutt på hela grejen! Jag kan tyvärr inte avslöja något om showen, men kom och titta på den i april. Jag har nästan legat dubbelvikt när vi har skrivit idag, så det är ännu en riktigt bra anledning att komma och kolla på showen.

Just precis för en stund sen bakade jag chokladmuffins, oj dem vart redigt goda dem. Jag tycker att alla ska komma förbi mig och smaka på en eller två. Hehe.

Nu, sitter jag och väntar och väntar, men jag vet inte vad som jag riktigt väntar på.

Hej då!

17 Janurai 2010

Hej!
Inge vidare mår man idag. Har haft riktigt ont i magen i flera dagar nu. Fast det går över långsamt. Igår var det UTPK-möte i Ärentuna. Det var riktigt trevligt, fastän jag hade ont i magen. Det hade ju varit så mycket bättre om jag inte haft ont i magen, men nu vart det som det blev. 

I veckan har jag tänkt flytta in på Jällaelevhem. Och det är jag så himla glad över. Det finns inte ord som kan beskriva det. Som jag tjatat.
Massa pluggande i veckan också.

Hej då! 

11 Janurai 2010




Det känns riktigt bra att vara tillbaka igen!


9 Januari 2010


Jag åkte till min bästa vän Jenny igår. Jag kom och väckte henne klockan 09.30. Innan hade jag varit hos tandregleringen och pratat om hur det kommer bli med min tandställning. Och vet ni vad..? .. Onsdagen den 3 februari kommer jag att få den första delen av min tandställning. Och jäklar vad det känns bra, jag har väntat på tandställning sedan jag var 12 år gammal, och det är ju bara nästan 6 år.
Men nu känns det bra att jag snart kommer att få den, och det som är ännu bättre är att dem kommer att kunna fixa allt! Och innan hade en annan sagt att det inte gick att fixa. Men dem ljög bara för mig då, för det går ju att fixa!

Jag och Jenny gick till Gränby igår oxh handlade lite saker bl.a. kläder och en hjälm med ölburkshållare på. Hahah, riktigt skojigt!
Sen igårkväll så spelade vi poker med Jocke och tittade på tv, mysigt!

(Dumma Jenny och Eva, dem bröt nyårslöftet. Dem skulle sluta röka, och det klarade dem inte av.)

Hej då!

6 Januari 2010

Hej!
Idag ska jag bege mig in till stan om en 30 minuter. Jag ska se efter om det finns några fina kläder att köpa på H&M. Jag ska ta och handla upp mitt presentkort som jag fick av morfar i julas. Och sedan efter att ha gått på stan ett litet tag så ska jag ta upptåget till Tierp och sedan åka vidare till Skärplinge.

Nej, nu ska jag ta och kila vidare. Hade kanon gott!

Hej då!

Framgång för WWFs projekt i Tanzania


Spetsnoshörningen är på väg tillbaka i Selous

I södra delen av Tanzania ligger Selousreservatet, ett av världens största. WWF har lyckats att rädda elefanter i området, det finns nu ca 80 000.

Nu sker framsteg även i projektet för att säkra beståndet av spetsnoshörning i reservatet.

 

Resultat och aktiviteter - noshörningspatrullering

Selousreservatet i södra Tanzania hade en gång en av Afrikas största stam av spetsnoshörning. Under några kritiska år decimerades beståndet från 5000 djur till kanske ett hundratal, idag fördelade på tre populationer. Två på södra sidan av Rufijifloden och en på norra sidan, där floderna Ruaha och Klombero flyter ihop.

Den norra populationen övervakas främst med flygspaning. Man har där en av Tanzanias bästa noshörningsspårare som följer upp arbetet till fots. Under senare år har patrullerna sett ökade aktiviteter med snaror, tjuvfiske och jakt på bl a elefant av små grupper med jägare som vandrar in från Morogoro och övernattar inne i reservatet i upp till två veckor i stöten. Deras läger upptäcks tack vare flygspaningen, men när fotpatrullerna kommer fram (det kan ta flera dagar) är de redan borta. Ett antal nya vägar har delvis öppnat upp området för turism, men man har fått ökad aktivitet av tjuvjägare.

På den södra sidan av Rufijifloden har WWF under 2008 blivit färdiga med Madaba ranger station där reservatsvakterna har sin bas.

WWF har bedömt att det är så pass viktigt att skydda Selous noshörningar att vi finansierat ett hus i hjärtat av reservatet. Det medger nu för första gången att parkförvaltningen kan ha ständig närvaro med personal där det bäst behövs. Bara närvaro brukar avskräcka illegala aktiviteter. Noshörningsvakterna har också fått utbildning och kan nu i större omfattning stoppa tjuvjakt.

Ett glädjande resultat är att personal på plats under 2008 har sett spår av två reproduktioner bland noshörningarna i Madabapopulationen.

En annan viktig del av WWF s engagemang i Selous är ett nära samarbete med de lokala byar som finns nära reservatet. Bland annat behöver de skydd mot elefanter som förstör odlingar.

Källa: www.wwf.se

1/1 2010

GOTT NYTT ÅR PÅ ER ALLESAMMANS!

Ett riktigt kanon kul kalas hos Linnéa Bäck igår. Det vart riktigt lyckat, fastän vissa var lite för dragna. Men allt löste sig bra och det var redigt roligt! Det måste vi göra om gubbar!
Det var riktigt roligt att träffa alla mina gubbar från Jälla igen, det var ju ett tag sen.

Nej, nyår är en högtid som ska firas på bästa sätt, och vi har lyckats igen!

Tack Linnéa för en kanon fest! I sommar bjuder jag igen!

Nu sitter jag hemma hos August, och skriver på hans engelska uppgift! Jag är ju bara för snäll jag!

Hej då på er alla, hoppas ni haft redigt roligt över nyår! Det har i alla fall jag haft!

RSS 2.0