Tina Josefsson, två år har gått

        

29/6-09

                   
Idag har vár det min sista dag på jobbet för denna vecka, men på måndag kommer jag tillbaka igen. snacka om att jag har ont i benen! Från att ha legat i sängen från till kl 13.00 till att gå upp kl 06.30 i fyra dagar, och gå ut med 10-15 hundar i ca 1 km per gång, och vi går oftast med två hundar i taget. Fy fan, vad det bli jobbigt när man inte är van. Men det är bra, motion heja heja! Och igår så glömde mamma bort tiden när hon skulle hämta mig, så jag började lunka hem, och där gick jag sen i 1&½ timma. Det var jobbigt med solen i ryggen hela tiden, plus att jag hade gått med hundar innan. Men jag ska inte klaga, har jag tur kanske jag blir lite smalare. Haha.
Hej då!

Middag och Bio

                          
Hej, igår var jag med Dan och han bjöd på middag på Indian kitchen. Det var jätte gott. Sen så skulle jag få min födelsedgspresent, bio och jag fick välja vilken jag ville. Och vi tittade på Män som hatar kvinnor, den var så himla bra! Ni som inte sett den, se den! Det är en order! Tack så mycket Dan! Det var jätte kul!

She's home!

                     

Jenny Östman är hemma igen efter lång tid i USA! <3 Saknar henne mest! Min bästis vän <3

27/6-09

Det är så himla varmt att fingrarna klibbar ihop när jag sitter här och skriver. Jag har jobbat idag också. Riktigt slitsamt faktiskt, kanske för att det var varmare än igår. Jag var så himla trött när jag kom hem, oj jesus! Jag somnade som en stock när jag kom hem fastän jag skulle hjälpa till med att köra hö. Men nej det vart inget jobba hemma för mig idag, alla andra fick slita istället.

               

Det här en av katterna på Parkhyddan som var riktigt hungrig imorse. Haha, hon tog en klick burkmat med tassen och slickade av sin tass, och så satt hon ett tag innan hon fick maten. Så jag fick denna söta bild på henne.

Jag måste gå och lägga mig snart om jag ska orka gå ut med alla hundarna imorgon igen, men sen måste jag ju jobba hemma också. Så det gälelr att sova så mycket man kan på natten. Problemet är att det är så varmt!

Föresten på måndag kommer min älsklings Jenny hem från USA! Längtar!!

Hej då


Jobbat idag

                                    
Hej!
Idag har det också varit så där kanon varmt, 25.5 grader. Det var nästan kämpigt att gå ut med alla arton hundarna på Parkhyddan. Och för er som inte vet vad det är för något, så är det ett hund och kattpensionat där folk lämnar in sin katt elelr hund om de ska på semester. Där jobbar jag nu i sommar, och det är riktigt bra också. Från kl 8.00 till 13.00. Jag får betalt för att gå ut och motionera, och städa i hundboxarna. Det är tur att det är andra som också jobbar där annars skulle det nog bli lite långtråkigt. Johanna heter en tjej som jobbar där, jätte snäll och hundtokig. Men det är ju bra, hon tycker mest om hundarna och jag katterna så det jämnar ut sig. Vi kommer bra överens, och vi är överens om en sak, att vi inte kan alla rutiner från början, för det verkar som att Margareta(hon äger Prakhyddan) tycker att vi är lite dumma som inte fattar hur allt går till. Men det är väl inte konstigt alls? Vi kan omöjligt kunna hennes rutiner för Parkhyddan, eller?
Nej, men annars är det bra där. Trevligt och så, det tycker jag är huvudsaken. Att man har trevligt på sitt jobb.

Det är lite strul med hur jag ska komma till och från jobbet, alla traktorerna är upptagna av vallskörden här hemma, och jag vägrar åka moped.(efter allt som hänt) Men vi får se, det löser sig på något sätt.
När jag kom hem fick jag ut och köra John Deere 6230. Balarna ska pressas och plastas, balarna har blivit min specialare.

Ha det bra. Hej då!

Sommar 2009


Idag har det varit ännu en dag med underbart väder. 25-30 grader i solen. Så idag har jag skekt mycket bacon, och de har gett resultat också. Riktigt brun har jag blivit. Men jag har ju inte bara legat på latsidan i solen, nej jag har jobbat också. Jag ska jobba imorgon också, men inte hemma. Då ska jag jobba på hund&katt pensionat Parkhyddan i Järlåsa. Det är riktigt vill jag lova, och bra bra för mig. Jag får betalt för att gå ut med hundar och få motion, jag får 81kr/h. Det är riktigt bra betalt för att vara första jobbet.

Hej då

Taizé

TAIZÈ
Kommuniteten i Taizé är ett kristet ekumeniskt brödraskap i Taizé, en by i Burgund i centrala Frankrike. Kommuniteten grundades år 1949 av Roger Schutz (1915-2005), sedermera Frère Roger, efter att han tillsammans med flera bröder hade arbetat där i 9 år. Den har idag ett hundratal medlemmar, från mer än 25 länder.



Nu när jag kan föra över bilder från digitalkameran igen, så fann jag dessa bilder från Taizé förra sommaren.
Jag rekomenderar verkligen alla att åka dit på semester eller liknande.  Den tiden vi var i Tazié var nog det roligaste i mitt liv. Man träffar massor av nya människor från olika länder, lär sig om olika saker, t.e.x vi lärde oss att samarbeta på ett annat sätt. Vi blev indelade i olika grupper, två från samma förening som man åkte med.(bilden längst ned till höger är min grupp) Vi lärde känna varann och hade jätte roligt! Samtidigt som vi hade riktigt roligt lärde vi oss att prata bättre engelska och det är ju alltid bra.

Vi från min förening fick bo i baracker, eller snarare små långhus med massa rum med sex våningssängar i. Men man kan också sova i tält, det finns en riktigt stor campingplats för tält.
Jag och mina vänner åkte med Bälinges kyrkliga församling, men man behöver inte vara medlem i någon församling för att åka till Taizé. Det är bara att komma och känna sig som hemma. Men självklart hjälper alla till med att laga mat och städa hela anläggningen. Det är en grej som gör Taizé så härlig, att alla hjälper till med dagliga sysslor.

Åk till Taizé ni kommer inte bli besvikna!

Födelsedag

Den 23 juni 1992 kl,18.36 föddes en liten brud i Uppsala. Idag fyller den bruden 17 år, och har fått en massa fina presenter och tårta till magen.

Tjena, idag har jag blivit 17 år, och det är bara ett år kvar tills jag får ta körkort nu. Längtar redan till nästa födelsedag. Men nu är nu och jag kan inte spola fram, lika bra att leva i nuet. Imorse kom mamma, pappa, Julia och Jenny in och sjöng för mig. (mums med jordgubbar och vaniljvisp till frukost) Då fick jag halsbad och örhängen av Julia och Jenny. Av mamma och pappa fick jag ett halsband i silver som det står Jessica på, men har inte fått hem det än, den måste ju graveras först. Jag fick också en USB card reader, eftersom jag tappat bort min USB-sladd till digitalkameran så kan denna lilla apparat läsa olika sorters minneskort, t o m mobilens. Sen fick jag också ett brav av mamma där det står, jag citerar: ''Grattis Jessica på din 17 års dag! Nån sån får du inte.(bild på en valp) Men torsdagen den 2:a juli kl. 17.30 ska vi vara i Enköping hos '' Toms tattoo'' En tatuering.
Jippi!

TÅRTAN VAR KANON GOD. TUR ATT MAMMA KÖPTE RÄTT!
Nu hoppar jag till kvällen.
Farmor, faster och morfar kom och åt tårta och fika. Och jag fick ett bord, en resväska och pengar.
Sen har det inte hänt så mycket mer på min födelsedag. Hej då tack för att ni läser!

ps. Festen kommer senare ;)


Jag + Jossan = Midsommar 2009


På midsommar ska jag vara med Jossan, men vi har ett litet problem. Vi vet inte exakt vad vi ska göra.
Vi hade ju en plan från början, men vi vet inte om den håller..
Det tycker vi är lite synd om den spricker i sista stunden, för då blir det ett helvete. Men jag och Jossan ska försöka fixa saker och ting som vi alltid gör. Jag hoppas att dom vi skulle (ska) vara med tar sig i kragen någon gång, och bestämmer sig. För nu är det bara torsdag kvar, sen är det midsommar. Och vem vill sitta ensam och luffa då? Inte jag och Jossan i alla fall. Vi ska ha as kul oavsätt vad som händer.

Underhållning?

När den blå lastbilen släpper ut kon bland flocken kastar de sig över den omedelbart, men döden blir lång och utdragen, eftersom de välgödda tigrarna redan är mätta.

I en ring runt djuren står flera bussar fulla med turister, många små barn som hejar på showen utanför gallerfönstren.

Att köpa en kyckling att kasta åt rovdjuren kostar omkring 35 kr, en ko 1 300 kr.



Bilderna från den nordkinesiska djurparken Harbin Wildlife
Park visar hur djurplågeri har blivit en underhållningsform
för turister och hur djur blir levande föda till en flock tigrar.

Jag kan inte förstå hur vissa kan se detta som underhållning! Detta är helt fel! Att släppa ut vanvårdade djur till en flock med tigrar och se tigrarna döda djuren för njöes skull. Hur kan man vara så besatt av pengar? Allt handlar om pengar i detta fall. Det är sjukt, det finns ju så mycket annat som är mycket viktigare än pengar. Tänk ut själva vad det kan vara.

(Visserligen är denna artikel två år gammal, men jag tror inte att dom slutat med dessa fasoner.)


Vanvård

Varför ska det finnas människor som inte kan ta hand om sina djur? Och istället låter djuren lida?  Det är så hemskt att se på nyheterna om djur som farit illa utav människor som antingen inte gett djuren mat, eller gett djuren för mycket mat så att dom inte ens kan stå upp på sina egna ben. Detta tycker jag är fel! Ingen ska behöva svälta, inte heller ska någon behöva dö av fetma.

Det är samma hos oss människor, i Amerika dör folk av fetma och i andra länder som Indien och Afrika dör folk av att dom svälter. Varför ska det vara så här? Det är en fråga som alla ställer sig, men aldrig får något svar på. Det är så sorgligt att tänka sig, på vissa platser dör folk/djur av att ha fått FÖR mycket mat och på andra håll dör folk/djur av att ha fått FÖR LITE mat. Det är sjuk, varför inte samarbeta och jämna ut det?

Jag tror att det första folk tänker när de hör ordet vanvård, är nog undernärda husdjur. Jag tror inte att det är så många som tänker på att vanvård också är när djur är så feta att de inte ens kan stå. Och jag tror också att det inte är så många som tänker på att vanvård kan gälla månniskor också.
Se här vad som kan hända om djur blir vanvårdade.



Skriv gärna en kommentar

What do you think?



Skriv en kommentar och säg vad ni tycker

Valjakten är igång på Island igen

Ett steg fram och ett stort tillbaka: årets jakt på Islands valar har nyss inletts. Landet lade ner den kommersiella valfångsten 2007 men ändrade sig förra året.

Det var minister Einar Gudfinnsson som i januari i år gick ut med
beskedet att Island nu kan fånga 100 vikvalar och 150 fenvalar
om året tills 2013.


2008 beslöt ministern att den kommersiella fångsten skulle återupptas, med en mera blygsam kvot, 40 vikvalar.
Året före meddelande landets fiskeriminister att Island inte tänkte förnya fångstkvoten eftersom efterfrågan på valkött var för låg.

Från 2003 till 2007 tog Island livet av över 200 vikvalar av såkallade vetenskapliga skäl och hade i fångstkvoten bland annat med nio av de utrotningshotade fenvalarna.


Alternativ till valfångst

Istället för att slå ihjäl valar skulle Islands regering kunna välja att främja turistindustrin genom att satsa mer på valsafarier. Det är inte bara humant och mer hållbart på sikt - det är dessutom lukrativt.

Under 2008 åkte över 100.000 turister på valsafari i de isländska farvattnen. Det är därmed redan en av landets största turistattraktioner och drar varje år in mångmiljonbelopp. Islands valar är värda mer i havet än de är på land.

Claire Bass, WSPA:s chef för havsdjur, kommenterar:

"Valfångsten skadar bilden av Island och landets ekonomi - turister
vill inte se blodiga valkroppar släpas upp på land. Det är minst sagt
dags att säga nej till den grymma och onödiga slakten
."

Valar kan inte dödas snabbt och smärtfritt. Hjälp till att stoppa fångsten.
Gå in på
www.wspa.se om du vill veta mer om hut just du kan hjälpa.

(inlägget lånat från http://wspa.se)


RSS 2.0