Operation Rädda Tigern

2010 är tigerns år i WWFs kalender. Detta betyder att de pengar som samlas in under året 2010 går till att rädda tigern. Man har konstaterat att det endast finns 3200 tigrar kvar i det fria. 1900 fanns det över 100 000 tigrar i det fria, det är en fruktansvärt stor minskning. Och allt pågrund av tjuvskyttar som vill åt den vackra pälsen. Det är lättförtjänta pengar för en tjuvskytt, en tigerpäls säljs i USA för ca $18 000, efterfrågan är också stor.
Tigern är utrotningshotad och listad på Washingtonkonventionens (CITES) första lista, vilket betyder att all internationell handel är förbjuden. Ändå handlas det med tigrar, för att skinnen ska pryda människor som en maktsymbol - eller bli till medicin.
Tigerns minskning sedan 1970. Enligt WWFs uträkning kommer tigern vara utrotad om 12 år om tjuvskytten fortsätter i samma takt som idag. WWFs mål är att fördubbla antalet tigrar till 2022.

Den 21-24 november pågår toppmötet i St Petersburg om tigerns överlevnad. Värd när regeringschefer från tretton länder träffas är Rysslands premiärminister Vladimir Putin. Den amerikanska skådespelaren Leonardo DiCaprio går tillsammans med WWF ut i en debattartikel och säger att det inte räcker med de tretton tigerstaternas engagemang för tigerns överlevnad utan kräver att även USA deltar.
Sverige och flera andra WWF-länder har startat namninsamlingar för att visa hur stort stöd och engagemang det finns runt om i världen för att rädda tigern.

Skriv på du också för att visa ditt stöd för tigern.
(under formuläret för Tigerfadder ligger formulär för uppropet)
Klicka hhttp://djur.msn.se/wwf-msn/1304889-start-tigerär!!
Jag har också hjälp tigern genom att sälja saker ur pandakatalogen. Utav saker jag säljer skänks en viss summa till tigrarna.
Vill du också sälja från pandakatalogen? Klicka på länken
http://pandaforsaljningen.se

RSS 2.0